BIRN: “Dijana Hrkalović privedena nakon iskaza njenog bivšeg saradnika u vezi sa ‘ubistvom na šinama'”

0
Printscreen/YouTube/MUP Republike Srbije

Bivša državna sekrterka Ministarstva unutršanjih poslova Dijana Hrkalović privedena je juče zbog, kako piše u saopštenju Višeg suda, trgovine uticajem.

Sud je takođe odredio pritvor do 30 dana, a u obrazloženju je navedeno da je Hrkalovićevoj pritvor određen zbog mmogućnosti da na slobodi ometa postupak uticanjem na svedoke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je policija privela Hrkalovićevu, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi “ubistva na šinama” (u Ulici 27. marta) u Beogradu. 

Hrkalovićeva je uprvao, prema navodima iz krivične prijave, trgovinu uticajem počinila tokom istrage u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao “ubistvo na šinama”. Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobođen svih optužbi, prenosi BIRN.

Prijava je, kako piše BIRN, tereti da nije na vreme tužilaštvu dostavila izveštaje o otvaranju telefona koji su pronađeni nakon tog ubistva, već tek pred početak suđenja, a to je u svom iskazu policiji optužio njen kolega Dejan Milenković, bivši šef Službe za specijalne istražne metode, protiv kog je juče, takođe, podneta krivična prijava.

Sead Spahović, branilac Dijane Hrkalovič, izjavio je da ona tokom jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal nije priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret i dodaje da krivična prijava “nema veze ni sa jednom od afera o kojoj se pisalo u provladinim medijima”, već da je reč o krivičnom delu iz poglavlja krivičnih dela po službenoj dužnosti.