“Bili smo veoma bliski i potvrđujem da muškarac i žena mogu da budu samo drugovi”: Seka Sablić o Draganu Nikoliću u intervjuu za Nedeljnik

0
Igor Pavićevi-Foto-dokumentacija Borba

Glumica Seka Sablić bila je u klasi sa Draganom Nikolićem. On joj je bio najbolji prijatelj i kum. Dragan je već za života postao mit. A kako ona vidi Dragana i kako bi ga opisala, govorila je u intervjuu za Nedeljnik.

“Bliskost, drugarstvo i poverenje koje se stekne u studentskim danima, sa tim uznemirenjima, nesigurnostima i strahovima, ostaje za ceo život. Bili smo slični, veoma bliski i potvrđujem da muškarac i žena mogu da budu samo drugovi. Ne kažem da je to trajalo ceo život. Bila sam im kuma i to je to”, rekla je Seka Sablić.

Seka Sablić nije bila samo vrhunski izvođač radova velikih srpskih i jugoslovenskih umetničkih imena već i neizostavni deo svih filmova, predstava i serija. U pozorištu ona je radila sa najznačajnijim autorima od Mire Trailović, preko Aleksandra Popovića, Dušana Kovačevića, do Biljane Srbljanović. Sada prvi put priča Branku Rosiću o ljudima sa kojima je sarađivala i o svojoj prošlosti.

INTERVJU ČITAJTE U PRAZNIČNOM DVOBROJU NEDELJNIKA (NA DUPLO VEĆEM BROJU STRANA), KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 25. APRILA.

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

*Napomena: Naredni broj Nedeljnika izlazi 9. maja