“Biće uložen ogroman novac da se zaustavi odlazak mladih iz Srbije”: Siniša Mali o borbi sa “odlivom mozgova”

2
Foto: Profimedia

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će krajem februara u Beograd doći misija Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojom će razgovarati o rezultatima u 2019. godini, predviđenim stopama rasta, ali i o reformi platnih razreda i nastavku reforme Poreske uprave.

Mali je, gostujući na televiziji Pink, rekao da će se u narednom periodu “još više ulagati” u obrazovanje, digitalizaciju, unapređenje poslovnog okruženja, transport i energetiku, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija. 

Rekao je i da je Srbija prihvatila problem odlaska mladih i da će biti uložen “veliki novac” iz budžeta da bi se on rešio. Mali je naveo da je prethodnih godina samo Ministarstvo finansija pripremilo 76, od oko 180 zakona, koji su prošli parlament.

“Vrlo brzo će nam izaći i Zakon o igrama na sreću, idemo sa novim zakonima koji su vezani za dalji razvoj tržišta kapitala. Imao sam razgovore i o razvoju kriptovaluta u našoj zemlji, naredne nedelje očekuje me potpisivanje sporazuma sa Juroklir bankom”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, 2019. godine je ostvaren priliv stranih direktnih investicija od 3,8 milijardi evra.

“Preko 60 odsto svih investicija koje dođu u ovaj region, dolaze u Srbiju. Кada govorimo o projektu ‘Srbija 2025’, 14 milijardi evra ćemo u narednih 5 godina uložiti u kanalizaciju, vodovod, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda”, rekao je Mali.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Одлазак људи из Србије није само ствар новца, већ и криминализацје радних односа. Шта је, уосталом то, када послодавац поцепа и баци у канту оверен и потписан обрачун прековремених сати раднику ? Чиста пљачка. Министар треба да одговори и када ће се то тако и третирати ? А то је све само један скуп мера који би могао да доведе до неког резултата, парцијално, ма о каквој суми новца се ради, свакако не.

Comments are closed.