Bez struje dalje oko 300 korisnika, elektroenergetski sistem i dalje nije potpuno stabilan

1
(BETAPHOTO/MRE SRBIJE/ZORAN PETROVIC/DS)

 (Beta) – Broj domaćinstava u Srbiji koja su ostala bez struje zbog snežnih padavina smanjen je u odnosu na prethodne dane ali elektroenergetski sistem i dalje nije potpuno stabilan, ocenjeno je večeras na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, trenutno je bez električne energije 300 korisnika a po navodima Elektrodistribucije Srbije otklanjanje svih kvarova nastalih zbog loših vremenskih uslova biće završeno tokom noći dok su do ponedeljka obustavljena sva planska isključenja.

Na sednici je ocenjeno da je stanje prenosnog sistema stabilno, da svi elementi su u funkciji a da je uvoz električne energije “drastično smanjen” u odnosu na prethodne dane.

Navedeno je i da su kapaciteti proizvodnje energije u termoelektrani Nikola Tesla povećani i da je u sistemu većina blokova a članovi Radne grupe razgovarali su i o proizvodnji uglja, potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone.

Na sednici su usvojeni zaključci o formiranju operativnog tima za utvrdjivanje činjenica u vezi sa stanjem u javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS).

Pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, sednici su prisustvovali i predstavnici Agencije za energetiku, javnih preduzeća Srbijagas i EPS, AD Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, Naftne industrije Srbije a.d, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, javno komunalnog preduzeća Beogradske elektrane i grada Beograda.

1 KOMENTAR

  1. Е сад овај “двојац” када “нападне” блокове, има сами да се враћају на мрежу. Наравно, и Ђилас да се самоухапси.

Comments are closed.