Bez mogućnosti da nevakcinisani teniseri igraju na AO: “Nema izuzeća, pitanje je suštinski rešeno”

1
(Beta/AP Photo/John Minchillo, File)

(Beta-AFP) – Australijska država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn domaćin teniskog grend slem turnira Australijan open, odbacila je danas mogućnost da se nevakcinisanim igračima odobri učešće na turniru.

“Zabranjujemo nevakcinisanima ulazak u pabove, kafiće, restorane i na glavni kriket stadion. Nećemo tražiti izuzeće od ove odluke. Dakle pitanje je suštinski rešeno”, rekao je premijer države Viktorije Den Endrjus.

Ova najava lokalnih vlast dolazi nekoliko meseci pre početka Australijan opena, tradicionalno prvog grend slema u godini (od 17. do 30. januara).

Australijski premijer Skot Morison ranije je rekao da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljen ulazak u zemlju ako dobiju izuzeće, za koje bi trebalo da ih prijavi država Viktorija.

Odluke o vizama i ulasku u zemlju donosi australijska vlada, ali su tokom pandemije koronavirusa države same odlučivale o sopstvenim pravilima oko ulaska poput karantina ili obavezne vakcinacije.

Prvi teniser sveta Novak Đoković, pobednik na poslednja tri turnira u Melburnu i devetostruki šampion na tom grend slemu, ranije je odbio da odgovori na pitanje da li je vakcinisan protiv koronavirusa.

“Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Situacija trenutno nije dobra”, rekao je Đoković ranije ovog meseca.

Prema ATP i WTA organizacijama vakcinisano je oko 65 odsto tenisera i više od 60 odsto teniserki.

Na ovogodišnjem Australijan openu teniseri su morali da budu u dvonedeljnom hotelskom karantinu, a broj gledalaca bio je postavljen na 30.000 dnevno ili 50 odsto kapaciteta.

1 KOMENTAR

  1. Ko su oni da ucenjuju Noleta? Uostalom, on je preležao koronu pa mu vakcina ne treba.

Comments are closed.