Besplatno u UK Parobrodu – Švedski film „Nesevestica“ za početak leta

0

Skandinofilmsko veče naziv je projekta koji zajednički organizuju Skandinavski kutak, VOD platforma KinoKauch i UK Parobrod. Na repertoaru su ostvarenja savremene nordijske filmske produkcije, najrazličitijih žanrova i tematskih određenja.

Pred letnju pauzu, poslednje srede u mesecu 29. juna u 19.00 č, Skandinofilmske večeri završavaju se u velikom stilu, filmom „Nesvestica“, švedskih režisera Monsa Morlinda i Bjerna Stajna. U pitanju je posebna vrsta šljokičavog i kitnjastog filmskog iskustva, razigrani film za vrele letnje dane.

Foto: promo

Režiseri Mons Morlind i Bjern Stajn sarađuju još od svoje 15. godine. Zajedno, oni ne veruju da stvari treba raditi postepeno – uz svoju raskošnu estetiku, „Nesvestica“ je tip filma koji se ne plaši da se poigra sa kičom i kempom, i ako išta, uspeva da to iskoristi kao svoju prednost. Uz poznati set-ap, koji se zasniva na zabranjenoj ljubavi, film brzo zamenjuje balkon u Veroni za merdevine i kostim medveda, dok naši potencijalni ljubavnici ispaljuju ruže jedno na drugog u snu.

Trejler: https://youtu.be/yH-ZaoEIR7U

Ukoliko ovo zvuči smešno, to je zato što je ova preteranost zapravo inteligentno urnebesna a ukoliko želite da pogledate ostvarenje – prijave su putem prijavnog linka do ponedeljka 27. juna u 19.00 č.

Bitna napomena za ove filmske susrete jeste da su projekcije besplatne, ali da je zbog ograničenog broja mesta potrebno rezervisati svoje mesto u sali UK Parobrod. Projekcija će početi u 19.00 č.

Sledeći susret biće nakon letnje pauze u septembru, a na repertoaru od jeseni će biti filmovi koji su imali zapažen bioskopski život u Srbiji.

Sve informacije o programu biće redovno saopštavane na društvenim mrežama Skandinavskog kutka i KinoKaucha.