Udruženje dermatovenerologa Srbije kao i svake godine, u okviru kampanje Euromelanom, organizuje besplatne preglede građana u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova, saopštilo je ovo Udruženje.

U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koji imaju povišen rizik za nastanak  raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja 2019. godine u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije. Od 22. aprila do 03. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb stranice www.euromelanoa.org/serbia, a od 06. do 08. maja 2018. od 08-20 h putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888. 

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i ranom otkrivanju melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je “Borba sa rakom kože počinjen u tvojoj glavi”.

Tagovi

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.