Besplatne krofne i letovi za vakcinisane: Bajden predložio podsticaje

1

(Beta) – Predsednik SAD Džozef Bajden preporučio je posebne programe za podsticanje vakcinisanja protiv korona virusa, a medju preporukuma su besplatne krofne i besplatni letovi, preneo je danas Glas Amerike (Voice of America).

Pošto se interesovanje za vakcinu smanjuje, posebno u nekim manjinskim zajednicama, Bajden je preporučio da se u poseban program uvrste frizeri i berberi koji će pohadjati kurseve o vakcinama i onda to znanje prenositi svojim mušterijama.

“Frizerski i kozmetički saloni su centri prenošenja informacija, posebno u manjinskim zajednicama”, rekao je Bajden koji je postavio cilj da se do 4. jula vakciniše 70 odsto odraslih, a trenutno je vakcinisano 63 odsto.

Dva najveća lanca vrtića u SAD nude besplatno čuvanje dece na 2.500 lokacija dok im se roditelji vakcinišu.

Neke apoteke ostaće otvorene i tokom noći kako bi ljudi u bilo koje doba mogli da dodju po vakcinu. Nacionalni lanac apoteka daje i novčane nagrade ili krstarenja za imunizovane.

Neki supermarketi će deliti nagradu besplatne kupovine namirnica godinu dana za vakcinisane, a neke aviokompanije svoje stalne klijente koji se vakcinišu nagradjuje sa godinu dana besplatnog letenja.

Čak i jedna velika pivara najavila da će deliti besplatno pivo svim vakcinisanim punoletnim Amerikancima, ako se do 4. jula vakciniše 70 odsto ljudi.

Lanac prodavnica krofni “Krispi krim” saopštio je da je već poklonio 1,5 miliona krofni onima koji imaju dokaz o vakcinaciji, a za Nacionalni dan krofni u petak, vakcinisani će dobiti dve krofne, dodaje VoA.

1 KOMENTAR

  1. Вучићу, учи ! И немој следећи пут крофне да прескочиш.

Comments are closed.