“Besmislene informacije da nameravamo uhapsiti Dodika”, kaže komanda EUFOR-a

0
EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

(Beta) – Komanda EUFOR-a u BiH saopštila je da su besmislica i u potpunosti neosnovani navodi pojedinih medija iz Srbije da EUFOR namerava da uhapsi srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

“Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije – ‘Srpski Telegraf’, da će EUFOR uhapsiti člana Predsedništva BiH Milorada Dodika zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča”, saopštili su iz EUFOR-a.

Dodali su da EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju bezbednog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje.

Od ranog jutra ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci postavljeno je oklopno vozilo “Despot”, u kojem su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

Mere bezbednosti podignute su na najviši nivo, jer je policija, kako je saopšteno iz MUP-a RS, od partnerskih službi dobila informacije o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice.

Navedeno je da mu je bezbednost ugrožena “od odredjene grupacije”, a navedene mere će ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom.

Dodik rekao je da je pred zoru obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena, navodeći da se ne plaši i da će nastaviti sa svojim obavezama.

“Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću”, kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) izjavio je da zabrinjava što te pretnje, kako je kazao, dolaze i od nekih medjunarodnih bezbednosnih agencija i nekih drugih institucija.