Beograd: Kovid-ambulante dobijaju šatore kao čekaonice, sa grejanjem i prostorom za sedenje

1
Ilustracija: Profimedia

(Beta) – Predstavnici Grada Beograda najavili su danas da će sve kovid-ambulante dobiti šatorske čekaonice, kako bi se tokom predstojećih hladnih dana građanima olakšalo čekanje na preglede i testiranje.

Ispred Starog dvora je direktorima i predstavnicima beogradskih domova zdravlja i kliničkih centara predstavljen jedan od dvadeset nabavljenih šatora, koji će biti postavljeni ispred kovid-ambulanti.

“U kovid-ambulantama pregleda se dnevno po nekoliko hiljada ljudi i smatrali smo da treba da postoji pristojan prostor gde bi se sačekao pregled u slučaju sumnje na kovid. Do kraja nedelje obezbedićemo i dodatnu opremu, na prvom mestu za trijažne sestre koje rade na otvorenom prostoru sa pacijentimam” rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, preneo je Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naveo da je šatore obezbedio Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Gradskim štabom za vanredne situacije, kao i da je cilj da se građanima obezbedi prostor koji će biti zagrevan i kako bi mogli da se sklone od loših vremenskih uslova.

Šatori će, osim grejnih tela, imati i prostor za sedenje. Iz šatorskih čekaonica pacijenti dalje odlaze na preglede, potom kući ili u trijažne klinike.

1 KOMENTAR

  1. nemoguce, ja mislio to ima samo u Svajcarskoj…letos dok sam cekao na infektivnoj 7 sati, nije bilo ni stolica, sedi se po trotoarima, zemlji, prasini…

Comments are closed.