Beko konferencija posvećena održivosti

  0

  Predstavljeni su inovativni proizvodi koji smanjuju upotrebu energije, otpad i potrošnju

  Kompanija Beko održala je danas virtuelnu konferenciju posvećenu održivosti. Konferenciji su prisustvovali predstavnici medija, kao i Beko dugogodišnji partneri.

  Ovom prilikom predstavnici kompanije, sve prisutne upoznali su sa misijom održivosti brenda, a uz druženje u virtuelnoj ali i prijatnoj atmosferi bilo je reči i o tome na koji način Beko razvija inovativnu tehnologiju za proizvodnju uređaja koji smanjuju upotrebu energije, otpad i potrošnju. U sklopu ovog događaja bilo je organizovano i virtuelno predstavljanje sedam vodećih ekoloških proizvoda, koje proizvodi ova kompanija poput Beko **mašine za pranje i sušenje veša u čijoj je proizvodnji iskorišćena reciklirana pet ambalaža za nove plastične delove.

  Kompanija ulaže sve napore kako bi poboljšala ekološku perspektivu celog sveta. U vezi sa tim, Beko je uspeo da reciklira taloge od kafa, koji se u velikoj meri koriste, a nakon čije upotrebe ostaje nereciklirani otpad. Naime, u okviru samo jednog „BioCoffee“ espreso aparata ponovo su iskorišćeni ostaci od čak pet šoljica kafe, dok se u sastavu materijala od kojih se proizvode Beko ugradne rerne nalazi 5% plastičnog konca za ribarske mreže i 65% plastičnog industrijskog otpada.

  „BioCycle“ frižider predstavlja dobar primer održive ekologije, manji delovi potrebni za sklapanje frižidera poput vrata od ventilatora, proizvedeni su od 100% bioplastike, dok se posude za jaja prave od prirodnog otpada. Konkretno od ljuski samo ***pet jaja moguće je napraviti dve posude za jaja u frižideru. Kao i ostali kuhinjski aparati, za proizvodnju Beko ,,EcoTub’’ mašine za pranje i sušenje veša u poslednje dve godine iskorišćeno je približno 2,5 tone reciklirane plastike koja bi zavšila u morima i okeanima.

  Kompanija Beko podiže svest i o savesnoj kupovini jer su svesni činjenice da se ne može samo reciklažom otkloniti otpad. Na pomenutoj virtuelnoj konferenciji, predstavili su ****mašinu za pranje posuđa koja pri svakom korišćenju uštedi čak 28% deterdženta u odnosu na druge mašine iste namene. Ovu uštedu postiže tako što program mašine automatski dozira potrebnu količinu deterdženta pa samim tim je dozer potrebno puniti samo jednom u toku meseca. Na ovaj način se smanjuje kupovina plastičnih flaša sa deterdžentom i smanjuje se količina plastičnog otpada.

  Ovaj novi, ekološki prihvatljiv način proizvodnje dovodi do znatnog smanjenja emisije ugljen-dioksida. Naime, od početka ovog projekta 2017. godine, čak 58 miliona plastičnih boca je reciklirano sa smanjenjem emisije CO2 za skoro 2.200 tona.

  Takođe, čak dve decenije unazad, Beko je fokusiran na inovacije kako bi živote svojih kupaca učinio lakšim ali i zdravijim. Jednostavnost upotrebe i praktične tehnologije u proizvodima omogućili su da postanu najbrže rastući brend na evropskom tržištu, a dalji planovi kompanije jesu stvaranje održive budućnosti za sve.