Beker o Đokoviću: Ne opravdavam, ali razumem iskušenje…

0
Foto Profimedia

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da ne treba kritikovati prvog tenisera sveta zbog organizacije Adria tura u Beogradu, koji je prekinut narednog vikenda u Zadru nakon što je ustanovljeno da je nekoliko tenisera bilo pozitivno na virus korona, prenosi Sport klub.

Nakon otkazivanja humanitarnog turnira u organizaciji Novaka Đokovića, stiglo je mnogo kritika na račun srpskog tenisera. Oglasili su se Nik Kirjos, Endi Mari, Nora Rubin i mnogi drugi, ali bivši Đokovićev trener sličnog je mišljenja kao i Goran Ivanišević, Dajana Jastremska, Marijan Vajda, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi sportisti i poznate ličnosti koji su stali u odbranu Novaka Đokovića. 

“Taj spektakl je imao plemenitu svrhu, želim da odbranim Novaka. Mislim da su kritike na njegov račun nepravedne. Razlog zbog kojeg su se svi ti teniseri pojavili na turniru bio je plemenit. Saglasan sam sa tim da žurke i košarkaška utakmica možda nisu bili potrebni, ali čak i sa 30 godina sam voleo da izađem i zabavim se sa prijateljima. Ne opravdavam incident, ali razumem njihovo iskušenje”, rekao je Beker i dodao:

“Sada treba da se nadamo da svi zaraženi nemaju nikakve ozbiljnije posledice i simptome. Ubeđen sam da će se svi oni, baš kao i tenis uskoro oporaviti”.