Bečić: “Nije bilo nikakvog dogovora sa DPS. Jedini je onaj između Đukanovića, Abazovića i Jokovića kada je formirana prethodna Vlada”

0
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Demokrata Aleksa Bečić rekao je da nije bilo nikakvog dogovora sa Demokratskom partijom socijalista pre glasanja o nepoverenju Vladi Crne Gore u crnogorskoj Skupštini.

“Jedini dogovor kojem smo svjedočili je dogovor Đukanovića, Abazovića i Jokovića kojim je srušen 30. avgust i formirana 43. Vlada”, rekao je on, a prenose podgoričke Vijesti.

Rekao je da Demokrate neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa DPS, vršenje vlasti s tom partijom, ni u modele u kakve su ulazili SNP i URA.

“Prva opcija je da ispoštujemo 30. avgust, sjednemo za sto i zajedno s manjinskim partijama dogovorimo 44. Vladu. Druga opcija je privremena Vlada, koja bi pripremala vanredne izbore. Treća opcija su izbori odmah”, naveo je Bečić.

Rekao je da nema nikakav problem da sedne za sto i da se ispoštuje volja od 30. avgusta 2020.

Kada je u pitanju eventualna privremena vlada Crne Gore, Bečić je rekao da bi bio prihvatljiv model, da u u njoj budu “pojedinci koji ne izazivaju sporenje bilo kojeg dela javnosti, bilo da je percepcija opravdana ili ne”.