“Beba Tramp” izbodena nožem, napadač priveden. Ovo su fotografije sa mesta zločina

0
Uviđaj na mestu zločina. Foto: Stephanie Taylor/The Tuscaloosa News via AP, Tanjug

Balon koji predstavlja “bebu Trampa”, a koji je neizbežni protestni pratilac gotovo svih događaja na kojima se pojavljuje američki predsednik, izboden je i izduvan u Alabami u subotu.

Počinilac je, kažu organizatori, osoba koja je bila nezadovoljna što se “beba Tramp” pojavila tokom fudbalske utakmice ekipe Univerziteta Alabama, kojoj je Tramp prisustvovao. Balon visok šest metara pojavio se u parku nadomak stadiona.

Beba Tramp svega nekoliko trenutaka pre stravičnog napada. I ne sluti kakva joj se sudbina sprema. Fotografija: Stephanie Taylor/The Tuscaloosa News via AP/Tanjug

Džim Girvan, organizator grupe koja “izdaje” balone “bebe Trampa”, kaže da je neidentifikovani čovek presekao konopac kojim je bila privezana lebdeća karikatura, a potom izbo balon s leđa. Girvan je naveo da je policija privela “napadača”, ali policija Taskaluze nije dala zvanično saopštenje.

“Beba Tramp” se pojavila najpre u Londonu, prilikom prve Trampove posete, a danas postoji više aktivističkih grupa koje prikupljaju novac da ovaj balon uzleti gde god dođe američki predsednik.