Bastać: Referendum u opštini Stari grad biće raspisan danas

2
Foto: Tanjug

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kazao je da će referendum na kojem će se građani izjasniti o radovima u centru Beograda biti raspisan danas i održan do 16. juna, dodajući da će sve vratiti u prvobitno stanje kada budu smenili aktuelnu lokalnu vlast, preneo je N1.

“Svi ovi radovi se sprovode bez konsultacije sa građanima i strukom”, rekao je Bastać i dodao da će svi građani opštine Stari grad moći da se izjasne o radovima u centru grada. 

On je rekao da će referendumska pitanja građanima biti da li su za to da se gradi žičara na Kalemegdanu, da li su za to da se ukine trolejbuski saobraćaj u centru grada i da li su za to da bez konsultacije sa građanima gradska vlast nastavi da raskopava i okupira grad Beograd. 

“Sitno politikanstvo je nešto što sprovodi Srpska napredna stranka (SNS) u ovom trenutku”, rekao je Bastać na navode šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda da je “referendum Opštine Stari grad sitno politikanstvo” i dodao da se SNS najviše plaši šta će građani reći. 


2 KOMENTARA

  1. Da li će referendumu pristupiti samo građani Starog grada ili svi koji žive u Beogradu. ..valjda je taj Stari grad i opština svih Beograđana

Comments are closed.