Bastać: “Ne postoji normalna osoba koja bi ušla da se vozi na toj žičari kada su kocke na Trgu imale rok trajanja deset dana”

6
Foto: Tanjug

Funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poručio je zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da mu građani Beograda obećavaju da neće graditi žičaru na Kalemegdanu. “Jer ne postoji normalna osoba koja bi ušla da se vozi na toj žičari kada znamo da su kocke koje si nabavio na Trgu Republike imale rok trajanja deset dana, kada znamo da si poplavio jedan deo grada”, naveo je Bastać.

Vesić je izjavio da će na Kalemegdanu u Beogradu, “uprkos histeriji agresivne manjine”, biti izgrađena gondola. “Beograd će dobiti gondolu koja će povezivati Kalemgdanski park i Ušće, kao što gondolu imaju Jerusalim, Njujork, Salcburg, Koblenc i mnogi drugi gradovi”, kazao je Vesić u intervjuu za “Blic”.

Bastać je uputio pitanja zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i naglasio da bi “najbolje bilo da odgovore na ta pitanja počne da vežba odmah”, jer će, kako je kazao, istražni organi “prvo tebe pitati”.

“Kada ćeš da pokažeš sve knjige nadzora koje štite sve ove tvoje besmislene, preskupe i štetne radove u Beogradu? Kada ćeš da nam kažeš čija je firma preko koje si nabavio kocke na Trgu Republike? I kada ćeš da podneseš ostavku i spasiš sve ove građane u Beogradu koje maltretiraš već mesecima?”, upitao je Bastać

Bastać je na konferenciji za novinare u Ulici Kraljice Marije, kazao da je u toj i u okolnim ulicama “već mesecima pakao za sve ljude” koji tu žive ovde.

“Domaćinstva nemaju vodu, ne postoje trotoari, preduzetnici razmišljaju da naprave svoje objekte. Sve to, jer je samo desetak metara odavde pukla cev koja je potopila jedan deo grada”, naglasio je on.

Bastać je rekao da su funkcioneri te stranke danas pre podne odneli sa Trga Republike 28 kocki i ostavili ih ispred zgrade predsedništva, kako je kazao, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa porukom “Goran ti je lopov”. Dodao je da su još 28 kocki odneli Vesiću.

6 KOMENTARA

  1. Stvari su veoma proste što se betonskih kocki za popločavanje ulice tiče.Bilo je predviđeno da se ulica poploča granitnim kockama, što je Vesić i učinio tako što je preko betonskih kocki lepio tanak sloj neke mase koja je betonsku ploču na izgled činila granitnom.Pošto je čitava stvar provaljena sada se postavljaju te betonske ploče.Treba insistirati da se ugrade granitne ploče jer je to i ugovoreno.Izračunajte razliku u ceni između betonske i granitne ploče i videćete koliko je Vesić uzeo novca za sebe ,SNS I vučića na štetu beograđana.Sada čitavu stvar prebacuje na gondolu da se više ne bi pričalo o mahinaciji sa betonskim kockama.Potrebno je svaki dan pričati o kockama dok se ova stvar ne istera do kraja, pa ćemo posle o gondoli.

    • Priupitaj nekog strucnjaka o postavljanju ploca. Ni u Becu kocke nisu u celini granitne. Samo je pitanje da li je granitni sloj kod njih mozda nesto deblji. Niko nije lud da zatrpava u podlogu 17-18 santimetara granita. Da li je neko uzeo novac ne znam ali ostavi to inspekcijama i sudu da utvrde. Ne razumem zasto ste toliko protvi uvodjenja gondole koju npr. Sarajevo ima na Trebevicu od pre 40-tak godina. I nemojte da mrzite i da vam mrznja pise ove komentare vec realno prosudite pa udrite po tastaturi.

      • Ali razni drugi gradovi sa gondolama imaju planine, pa gondola predstavlja logično rešenje za penjanje uz planinu! Mi imamo samo brdo naduvanih računa koji prerastaju u planinu…

  2. А господин Бастаћ вероватно живи у уверењу као некада сваки одани члан партије у СФРЈ, да “друг Тито није знао…” за Голи оток и слично, па коцке оставио организатору свега у овој земљи, под прозор, верујући да ни овај не зна чиме се бави заменик градоначелника ? Све је то једно исто друштво, на марљивом задатку испумпавања новца у партијске и личне сврхе. Уосталом, Бастаћ не треба да се брине приликом вожње жичаром, председник је јавно обећао да ће она имати три сајле и када то каже добри студент права, онда је то заиста меродавна гаранција.

  3. pojedine gradske opstine nemaju osnovne uslove za zivot a ovamo…evo,ritopek,gradsko naselje nema gradski vodovod u 21 veku.izgleda da je jedini jezik dogovora nasilje.jel treba da izadjemo na ulice i da blokiramo normalni zivot hiljadama drugih gradjana…sta je nacin da se dobiju najminimalniji uslovi za zivot.da iz gondole gledamo kako dunav i sava pronose vodu ,vodu zivota, na koju pojedini gradjani nemaju pravo.jer gradjani ritopeka su gradjani treceg reda u svom gradu….

  4. Jedva cekam izbore pa da gradjani izbrisu Bastaca i slicne..znaju oni kako ce proci pa se uhvatilu za bojkot…dzaba im

Comments are closed.