Barcaffé, jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u segmentu espreso kafe, otvorio je u Zagrebu svoju prvu akademiju za bariste u regionu. To će biti važna stanica na putu ka savršenoj šoljici kafe, kako za profesionalce koji žele da postanu pravi majstori espresa tako i za sve ljubitelje kafe, jer je prostor akademije ujedno i kafe bar otvoren za javnost.

 „Dugogodišnja tradicija, kvalitet i nagrade na međunarodnim takmičenjima gradili su naš put prema svakom potrošaču. Već pedeset godina posvećeni smo razvoju i poboljšanju proizvodnje inovacijama i brigom o kvalitetu. Korak po korak, jer kafa je naš posao, ali još važnije od toga, kafa je naša ljubav. Danas Barcaffé postavlja standarde i postao je ozbiljan regionalni igrač na tržištu espresa,“ izjavio je Mate Štetić, glavni direktor strateškog poslovnog područja kafa u Atlantik grupi.

U modernoj kulturi uživanja u kafi, barista je taj koji poznaje kafu „u zrno“ i zna kako da od espresa napravi umetnost u šolji. Na svečanom otvaranju Barcaffé akademije pod voditeljskom palicom Ide Prester predstavljen je i „Barista book“ na kojem su radili Barcaffé baristi iz regije u saradnji s Nikom Orošijem, svojevrsnim predvodnikom barista novog vremena, koji se pridružio ekipi Barcaffé espreso stručnjaka. U knjizi je sažeto bogato znanje o kafi, od uzgoja, odabira plodova, obrade, pa sve do savršenog espresa u kojem će svi imati priliku da uživaju na novoj lokaciji u poslovnom srcu Zagreba.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.