Banja Luka Fest stekao status jednog od najvažnijih u regionu

0
Foto: Vedran Ševčuk i Indir Merdanović

Koncertom Radeta Šerbedžije zatvoren se prvi Banja Luka Fest, internacionalni muzički festival na kome je publika iz celog regiona, tokom pet festivalskih večeri uživala u koncertima najeminentnijih muzičkih umetnika. 

Nakon svečanog otvaranja uz koncert Stefana Milenkovića i simfonijskog orkestra Kamerata Novi Sad, usledili su koncerti Zvonka Bogdana, Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupila portugalska fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banja Luci jedan od najlepših u karijeri, što je potvrdila i objavom na Instagramu, kada je preko slike festivalske pozornice napisala na srpskom jeziku “Hvala Banja Luka, Republika Srpska”.

Foto: Vedran Ševčuk i Indir Merdanović

Svake večeri zvanice su na festival stizale crvenim tepihom, kome su prošetali Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Jelena Tomašević, Zoran Kiki Lesendrić, Goca Tržan sa suprugom, Aleksandra Milutinović i brojni drugi predstavnici javnog i kulturnog života regiona.

Ovde nam je čak i bolje nego kod kuće, tako da nam nije Banjaluka i Republika Srpska druga kuća, nego čak nam je i bolje – rekao je Vojin Četković, dok Sloboda dodaje da je jedva dočekala da se okupi sa ljudima i da se druži, kao i da je punog srca došla da podrži organizatore prvog Banja Luka Festa.

Manifestacija je završena koncertom Radeta Šerbedžije, koji je festivalu poželeo dug život i poručio da svi možemo biti ponosni na ovakve događaje.

https://www.instagram.com/p/CRH0SNUNU4s/?utm_medium=copy_link