Balerina, pijanista, filozof i mladi matematičari novi stipendisti programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“

  0
  Foto: SBB

  SBB fondacija predstavila četvrtu generaciju stipendista

  SBB fondacija danas je ponosno predstavila četvrtu generaciju stipendista programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“.

  Program SBB fondacije za podršku izuzetnim učenicima i studentima koji se posebno ističu svojim vanserijskim talentima i uspesima, bogatiji je za petoro mladih ljudi koje će fondacija podržavati finansijski, mentorski i logistički tokom školovanja.

  Milica Bajčetić je talentovana balerina koja je svoj životni i akademski put nastavila u Roterdamu na fakultetu „Codarts“, gde studira umetničke igre.

  Foto: SBB

  Andrej Jovićević je mladi filozof koji je odabrao Univerzitet u Luvenu za svoje dalje usavršavanje.

  Foto: SBB

  Igor Engi, Subotičanin koji je znao da je matematika njegov izbor od malih nogu, upisao je univerzitet Kembridž. 

  Foto: SBB

  Andrej Marković, izuzetno talentovan pijanista, je na jednom od najprestižnijih muzičkih konzervatorijuma u San Francisku,

  Foto: SBB

  a Jovan Milošević je osmi razred Matematičke gimnazije i postiže izuzetne rezultate na svim takmičenjima.

  Foto: SBB

  SBB fondacija od 2019. godine pomaže nadarenim učenicima i studentima iz Srbije koji se obrazuju u zemlji ili inostranstvu i odlaze na svetska i regionalna takmičenja. Kroz program Stipendije se pruža prilagođena podrška, prema pojedinačnim potrebama svakog od njih ponaosob, kako bi relizovali svoj pun potencijal na putu uspeha koji im tek predstoji.

  Divan je osećaj kada znamo da smo pomogli i i dalje pomažemo da 21 mlada osoba ostvari svoje snove, dobije vrhunsko obrazovanje i ima mogućnost da živi bilo gde u svetu gde će najbolje iskoristiti svoje neverovatne kapacitete. Oni su ambasadori naše zemlje zbog kojih treba da budemo ponosni, a mnogi od njih pretenduju i da uđu u istoriju kao ozbiljni naučnici i umetnici koji će doprineti svojim znanjem, iskustvom i talentom budućim generacijama. Želimo dobrodošlicu našim novim stipendistima!“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

  Jednom godišnje SBB fondacija poziva učenike osnovnih i srednjih škola koji su izuzetno daroviti u nekoj od oblasti nauke, kulture i umetnosti da se prijave i postanu deo programa. Kako bi ušli u program i bili deo nove generacije najboljih od najboljih, poželjno je da pored vanserijskog talenta imaju i izuzetne rezultate na takmičenjima i relevantne preporuke svojih profesora/mentora.