Izabrani američki predsednik Džo Bajden pozvao je vodećeg američkog stručnjaka za zarazne bolesti dr Entonija Faučija da se pridruži njegovom timu za borbu protiv pandemije kovid-19, prenosi CNN.

Bajden je dr Faučija pozvao da ostane na mestu glavnog medicinskog savetnika nakon što on 20. januara i zvanično preuzme dužnost.

Dr Fauči, dugogodišnji diektor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, razgovarao je s Bajdenom i njegovim timom o pripremama za borbu protiv koronavirusa, potvrdio je Bajden u razgovoru za CNN.

„Zamolio sam ga da ostane na istom položaju koji je imao pod nekoliko predsednika, da bude moj glavni medicinski savetnik i deo mog Kovid tima“, rekao je Bajden.

Izabrani predsednik je takođe rekao da će se vakcinisati čim dr Fauči kaže da je vakcina za kovid-19 sigurna, i da će to rado učiniti pred kamerama.

„Važno je američkom narodu pokažemo da je vakcina sigurna“, dodao je Bajden. Rešavanje zdravstvene i ekonomske krize prioriteti su Bajdena koji 20. januara preuzima dužnost predsednika.

SAD se proteklih nedelja suočava s eksplozijom broja novozaraženih i hospitaliziovanih koji je prešao rekordnih 100.000.

U SAD je od početka epidemije preminulo oko 273.000 ljudi.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-464-ex-yu-izdanje/

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.