Bajden nakon pucnjave u Teksasu: “Kada ćemo, za ime Boga, usprotiviti oružarskom lobiju?”

1
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsednik Džozef Bajden u obraćanju naciji iz Bele kuće povodom pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu, gde je ubijeno 19 đaka, kazao je da se nadao kad postane predsednik da neće više morati da ima ovakva obraćanja. On je napad u Uvaldi nazvao “još jednim masakrom” u SAD.

„Prelepi, nevini, drugaci, trećaci, četvrtaci. I koliko desetina male dece koja su svedoci onoga što se dogodilo, je videlo svoje drugare mrtve, kao da su na bojnom polju, zaboga“, poručio je Bajden, prenosi CNN.

Dodao je da je izgubiti dete „kao da ste izgubili deo duše“. Naveo je i da se oseća „kao da se guši“.

Pozvao je naciju da se moli za žrtve i da se “suprotstavi oružarskom lobiju” zbog poslednjih događaja.

“Tako da večeras pozivam naciju da se moli za njih, da da roditeljima i braći i sestrama snagu u beznađu koje osećaju danas. Kao narod, treba da se zapitamo kada ćemo, za ime Boga, da se usprotivimo tom oružarskom lobiju? Kada ćemo, zaboga, učiniti ono što znamo da je potrebno uraditi”, upitao je Bajden.

Osamnaestogodišnji Salvador Ramos, kako ga je identifikovala policija, upao je juče u osnovnu školu u Uvaldi u Teksasu i počeo da puca, usmrtivši 19 đaka i jednog nastavnika. Policija je saopštila da je i Ramos, koji je pohađao srednju školu u Uvaldi, ubijen.

1 KOMENTAR

  1. Dva aršina senilnog dede. Zaboravio je da Ukrajinska deca ginu, što im umesto humanitarne pomoći šalje oružje.

Comments are closed.