Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

1
(Beta/AP Photo/Evan Vucci)

redsednik SAD Džozef Bajden čestitao je Dan državnosti Srbije i poručio da će SAD i dalje podržavati Srbiju u evropskim integracijama, reformama i postizanju trajnog sporazuma sa Kosovom “koji je fokusiran na medjusobno priznanje”.

“I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvodjenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na medjusobno priznanje”, poručio je Bajden u čestitki predsedniku Aleksandru Vučiću.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, Bajden je rekao da se raduje saradnji sa predsednikom Srbije na produbljivanju prijateljskih veza i jačanju odnosa Srbije i Sjedinjenih Država.

“Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata. Takodje cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije korona virusa, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana”, navodi se u čestitki.

1 KOMENTAR

  1. Лицемер какав само он зна да буде, али, шта је плаћено, то мора и да каже.

Comments are closed.