ATP: “Pozdravljamo ishod saslušanja u slučaju Novaka Đokovića, potrebna jasnija komunikacija…”

1
(Beta/AP Photo/Luca Bruno, File)

(Beta) – Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je sinoć da ona preporučuje vakcinaciju, ali da je potrebna bolja komunikacija da ne bi dolazilo do problema kao što je ulazak igrača u Australiju.

Ovo je prvo saopštenje ATP-a od kada je Novaku Đokoviću zabranjen ulazak u Australiju.

“ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podneo tokom pandemije koronavirusa i stroge mere ulaska u zemlju koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo videli u danima za nama u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumevanje mera, kao i jasnija komunikacija”, navodi se u saopštenju.

ATP je saopštio i da pozdravlja odluku Australije da se Đokoviću odobri viza, i da se raduje predstojećem turniru u Melburnu.

“Novak Đoković je verovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem nanelo je dosta štete, i uticalo na Novakovo stanje i mogućnost da se pripremi za Australijan open. Mi pozdravljamo ishod suđenja i radujemo se turniru koji je pred nama”, stoji u saopšptenju.

ATP je naglasio da se oni kao organizacija zalažu za vakcinaciju i da će nastaviti da je promovišu.

“ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju. Mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smernicama. Ohrabruje nas činjenica da je 97 odsto igrača vakcinisano pred ovogodišnji Australijan open”, navodi se u saopštenju.

Đokoviću je u ponedeljak poništeno ukidanje vize, a on je počeo sa treninzima i najavio da će se takmičiti na Australijan openu.

1 KOMENTAR

  1. Шта би то сада могло да значи “, та јаснија комуникација” ? Да ли би то могло да буде да ће господин Алекс Хок, упозорити Ђоковића, пред финални, победнички поен на турниру, да не сервира, већ да спакује ствари и пође, или ће просто са својом граничном полицијом упасти на терен и одвући га на аеродром ? Да, ту баш само јасније комуникације недостаје.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime