Atletiko Madrid posthumno odlikovao Radomira Antića

0
Foto: Profimedia

Fudbalski klub Atletiko Madrid posthumno je odlikovao srpskog trenera Radomira Antića.

Odlikovanje za Antića, koji je preminuo prošle godine u aprilu u 71. godini, primila je njegova porodica na stadionu „Vanda Metropolitano“.

Srebrna značka uručena je povodom 25 godina od osvajanja duple krune, kad je Antić kao trener 1996. godine predvodio „jorgandžije“ do tog uspeha.

„Bio je dugo bolestan, ali nije delovalo toliko ozbiljno. Oporavljao se u određenoj meri, ali je otišao za dva dana“, rekao je Radomirov sin Dušan Antić za špansku Kadenu sredinom aprila 2020.

Antić je bio jedini trener koji je sedeo na klupi Reala, Barselone i Atletika iz Madrida. Pored tri najveća španska kluba vodio je još i Saragosu, Seltu i Ovijedo na Pirinejima.

Na početku sjajne trenerske karijere, 1985. godine, bio je pomoćni trener u Partizanu, najpre Nenadu Bjekoviću, potom i Fahrudinu Jusufiju. Dalje ga je put odveo u Španiju, gde je ostavio neizbrisiv trag. Trenersku misiju završio je u kineskom Šandongu.

Kao igrač je branio boje Slobode iz Užica, a najslavnije dane proveo je u Partizanu s kojim je bio i državni prvak 1976. Igrao je još i za Fenerbahče, Saragosu i Luton.