Antić: “Rebić i batinaši moraju biti izvedeni pred častan sud”

3
Foto: Printscreen N1

Narodni gnev prema neodgovornom režimu koji se poigrava sa sudbinom i zdravljem građana, rušeći zakone i ustanove kako bi potvrdio i proširio sopstvenu vlast, sasvim je očekivan i opravdan, rekao je predsednik Naprednog kluba dr Čedomir Antić.

On je osudio nasilje koje se sinoć dogodilo pred Domom Narodne skupštine Srbije i u širem centru Beograda.

“Nasilno delovanje i kršenje zakona ne mogu imati opravdanje. Narod je ishod i utoka vlasti i demokratiju stvaraju pre oni koji su spremni da se za nju bore i sa naoružanom policijom, nego oni nažalost brojniji, nesrećni i potčinjeni koji za litru ulja ili seosku rasvetu mogu da glasaju i za Ramuša Haradinaja, samo ako im lažni dobrotvori tako narede”, ocenio je Antić.

On je naveo da je ogorčen scenama policijske brutalnosti.

“Kakva god bila situacija, ljudi u civilu u službi MUP-a Srbije ne mogu da bez razloga prebijaju mirne građane, žene i sveštenike. Odvratne scene u kojima naoružani civili sa značkama stoje na licu građanina koji ne pruža otpor ili u kojoj dvometraš kleči na kičmi četrdeset centimetara niže osobe, govore o temeljnim propustima u reformi naše policije”, saopštio je on.

Antić smatra da je sad prilika da kriminalci iz MUP-a i BIA budu identifikovani i da pritiv njih budu podnesene osnovane i stručno napisane krivične prijave.

“Preduslov demokratizacije Srbije je da partijski direktor MUP-a Vladimir Rebić i dvadesetak ostalih batinaša budu izvedeni pred častan i pošten sud”, zaključio je Antić.

(Beta)

3 KOMENTARA

Comments are closed.