“Angažovali smo službe bezbednosti, ali jazavce u Vladi nismo našli”: Nastavlja se polemika Plenkovića i Milanovića

0
Profimedia

Odnos predsednika i premijera Hrvatske je čist. Andrej Plenković nema dobro mišljenje o Zoranu Milanoviću. Zoran Milanović nema dobro mišljenje o Andreju Plenkoviću. Poslednjih dana oni to i pokazuju, kroz oštru i zajedljivu korespodenciju sa posrednikom. A posrednik je javnost.

Premijer Hrvatske danas je “pecnuo” predsednika.

“Juče je govorio o nekakvom tvitu u kasnonoćnim satima, koji je navodno usmeren protiv njega… Pretražili smo sve kompjutere u Vladi i nismo ga našli… Govorio je i o nekakvim jazavcima u Vladi, valjda misleći na moje saradnike – ja sam pretražio celu Vladu, angažovali smo naše pripadnike, službenike koji se bave sigurnošću, ni jazavce nismo našli, čak nema ni materijalnih dokaza da su ovde ikad boravili… Proverili smo i ima li ko završenu školu Yutela, išli smo u kadrovsku službu, ali nema nikakvih podataka čak ni tragova da neko ima Yutelovu školu, a izgleda da čak ni te škole nije bilo…

Ja poštujem predsjednika i instituciju predsjednika. Kao odgovoran predsednik Vlade išao sam proveravati njegove navode, na kraju mi se čini da ga je možda neko od njegovih sagovornika dezinformisao, doveo ga u zabludu. Koji su razlozi da ga neko od njegovih sagovornika tako dezinformiše i toliko dovede u zabludu, to bi on morao videti. Jesu li oni bili pod uticajem nečega, ja to ne znam”, izjavio je premijer Hrvatske za RTL.