Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je za N1 da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon jučerašnje vojne parade u Nišu razgovarao o presudama u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori, za šta je osuđen na pet godina zatvora.

Mandić kaže da je predsedniku Srbije, ali i predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, preneo „da iza tih presuda stoje predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov brat“, za koje je kazao da „s obzorim na njihov odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ne mogu da budu prijatelji Srbiji i Republici Srpskoj“.

Na pitanje da li je tačno da je na vojnu paradu u Nišu došao avionom Vlade Srbije, kao što prenose podgoričke „Vijesti“, Mandić kaže da ne zna, jer nije obraćao pažnju na to da li je privatni ili komercijalni let u pitanju.

„To mi je bilo veoma važno da mu lično kažem, i njemu, a i Miloradu Dodiku. Oni su, zna se, dve najvažnije nacionalne adrese, jedan je predsednik Srbije, drugi je prvi političar Republike Srpske. Mi smo Srbi iz Crne Gore i ja sam politički predstavnik Srba iz Crne Gore i kome bih mogao to bolje reći nego onima koji su mi najbliži? A njih doživljavam kao prve ljude srpskog naroda u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao nekoga ko bi trebao da iskaže solidarnost na svakom mestu sa srpskim narodom u Crnoj Gori. Milo Đukanović nije prijatelj srpskog naroda, nego neprijatelj, pa samim tim neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne bi trebao da ima takav tretman kao što on pokušava da ga izgradi sa političarima koji vode Srbiju“, kazao je Mandić.

„Sada znam da sve to što sam želeo da kažem da sam rekao na pravoj adresi, da sam rekao ljudima koji donose odluke i od kojih očekujem da se na jedan odgovoran način odnesu prema zahtevima onih koje ja predstavljam u Crnoj Gori“, rekao je on.

Komentara

 1. Hajro
  11. maja 2019. 22:11

  Ne moze Vucic da se sprda sa Crnom Gorom,kao sto to radi sa Kosovom.Ako g.Mandic bude dostupan vlastima C.Gore osetice posledice svog cinjenja.Organiziranje drzavnog udara,pogotovu sa strancima,srpskim i ruskim drzavljanima,podlezu najvisim kaznama svuda u svetu.

  1. Alchajmer
   12. maja 2019. 08:46

   jaka vam drzava, sve sam go kriminalac i ubica

 2. Tsar
  14. maja 2019. 06:24

  Mila treba udariti tamo de ga najvise boli u kriminal i korupciju. Milo je ko i velika vecina Montenegrina najveca Srbenda kada je u Beogradu...kada je u Podgorici onda je albanac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.