Ana Ivanović podržala dvanaesti humanitarni teniski turnir FEFA OPEN

  0
  Foto: promo

  Prikupljeno 300.000 dinara za program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“

  Studenti FEFA fakulteta organizovali su tradicionalni humanitarni teniski turnir FEFA Open, koji je održan 4. i 5. juna na terenima „Olimp“. Domaćin turnira bio je proslavljeni teniser Janko Tipsarević.

  Uprkos toplom vremenu, takmičari su pokazali tenisko umeće i želju da svojim učešćem podrže rad UNICEF-a u Srbiji i program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. Pobednici turnira su Danijela Stepanović u ženskoj konkurenciji i Dušan Trunić u muškoj konkurenciji. Drugo mesto osvojili su Dragana Babić i Andrija Graovac.

  Foto: promo

  Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, podržala je FEFA Open. „Veoma me raduje što studenti FEFA fakulteta neguju aktivizam i solidarnost što su i pokazali kroz organizaciju tradicionalnog FEFA Open teniskog turnira. Posebno mi je drago da je ovogodišnji turnir posvećen podršci unapređenju mentalnog zdravlja mladih u našoj zemlji, a što je jedan od UNICEF-ovih prioriteta. UNICEF-u je cilj da proširi znanja mladih o zdravom odrastanju, kao i da obezbedi da programi za mentalno zdravlje mladih budu dostupni svima, posebno najugroženijim grupama mladih. Sport i rekreacija svakako doprinose opštem zdravlju, i zahvaljujem studentima organizatorima ovog turnira, kao i svim rekreativcima, ljubiteljima tenisa, što su svojim učešćem na turniru dali podršku ovako važnom programu“, rekla je Ana Ivanović.

  Na humanitarnom turniru je prikupljeno 300.000 dinara zahvaljujući učesnicima koji su se prijavili za turnir, ali i sponzorima koji su podržali ovaj događaj.

  FEFA Open je značajan događaj za studente FEFA fakulteta. Nama je izuzetno važno da, pored sticanja stručnog znanja, kad god možemo, iskoristimo priliku i organizujemo događaje koji imaju pozitivan uticaj na naše okruženje. Drago nam je što smo kroz FEFA Open 2022 dali doprinos UNICEF-u, koji je naš dugogodišnji partner, i programu koji je značajan za mlade ljude. Srećni smo i ponosni što smo ove godine ostvarili rekordne rezultate, vredno smo radili, trudili se i mnogo toga naučili! Pozitivna energija osetila se svuda, a mi vas čekamo sledeće godine“, izjavila je Todora Rodić, studentkinja FEFA fakulteta.