Ana Brnabić razgovarala sa Angelom Merkel u Berlinu: Unapređenje odnosa na političkom i ekonomskom planu

1
Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o unapređenju odnosa dveju zemalja na političkom i ekonomskom planu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Кancelarka Merkel je prethodno priredila svečani doček za premijerku Srbije, uz intoniranje državnih himni i vojne počasti.

Brnabić će, nakon sastanka sa Merkel, razgovarati i sa Udruženjem porodičnih preduzetnika, kao i sa direktorom nemačkog Udruženja porodičnih preduzeća i digitalne asocijacije (BITКOM).

Premijerka Srbije je započela dvodnevnu posetu Berlinu jučerašnjim sastankom sa predsednikom Udruženja nemačkih preduzeća Mariom Ohovenom.

Ona je tom prilikom predstavila poreski i pravni okvir koji Srbiju pozicionira kao zemlju koja svoju ekonomiju transformiše ka inovacijama i znanju.

Spoljnotrgovinska razmena sa Nemačkom, koja je najznačajniji ekonomski partner Srbije , iznosi gotovo pet milijardi evra.

1 KOMENTAR

  1. Sta ima ti da razgovaras sa njima? Mozes samo o placanju ratne ostete Srbiji za 3 rata koje je organizovala i vodila Njemacka protiv Srbije. I kad povuku priznanje lazne drzave Kosova. Do tada bi sa njima prekinuo svaki kontakt.

Comments are closed.