Ana Brnabić: “Moguća špijunska afera, Vučić dao nalog VBA da ispita slučaj…”

1
Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome, preneo je Danas.

„Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Ana Brnabić za Blic.

Ona je rekla i da očekuje sve informacije tokom dana.

„Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage“, navela je premijerka.

Kako je naveo Blic, time je potvrđeno pisanje tog lista da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, a njegova autentičnost potvrđena je Blicu.

Prema pisanju Politike, video snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Politika navodi i da je osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik srpskih bezbednosnih struktura. Politika piše da je to civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

1 KOMENTAR

  1. Новим аферама се покушавају прикрити текуће афере, свакако оне у које је власт умешана, да би се то што више прикрило. Проблем је што су и режисер и сценариста лопи.

Comments are closed.