Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome, preneo je Danas.

„Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Ana Brnabić za Blic.

Ona je rekla i da očekuje sve informacije tokom dana.

„Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage“, navela je premijerka.

Kako je naveo Blic, time je potvrđeno pisanje tog lista da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, a njegova autentičnost potvrđena je Blicu.

Prema pisanju Politike, video snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac star je više godina. Politika navodi i da je osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik srpskih bezbednosnih struktura. Politika piše da je to civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Komentar(1)

  1. Bobby
    1. децембар 2019. 19:08

    Новим аферама се покушавају прикрити текуће афере, свакако оне у које је власт умешана, да би се то што више прикрило. Проблем је што су и режисер и сценариста лопи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.