Dobra međunarodna saradnja koju je BIA imala tada dovela je i do sprečavanja smrti jednog nedužnog kamiondžije iz Čačka. Predstavnici američke ambasade su prosledili informaciju da jedan državljanin Srbije ima ozbiljne planove da ugrozi bezbednost tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. BIA je odmah počela proveru te informacije i stavila čoveka na mere praćenja i prisluškivanja.

To je bila neka porodica iz Vojvodine koja je više na rečima pretila Tadiću. Ali je u jednom trenutku sin došao na miting u Subotici, kada je alarmirana cela BIA.

Ipak, ništa od organizovanja atentata nije bilo, ali je porodica bila u monstruoznom kriminalu.

Otac te porodice ručno je napravio uređaj koji izaziva hidraulični kvar na kamionu. Uređaj se sakrije ispod kamiona, a onda se uz pomoć daljinskog upravljača, iz automobila koji ide iza, izazove kvar na hidraulici. Plan je bio da se kamiondžija kada izađe iz vozila, napadne, opljačka i ubije, kako bi se sakrili tragovi. I preuzme roba.

Praćenjem tog čoveka otkriveno je da je otišao u Čačak, izviđao kamion i postavio uređaj koji je trebalo da izazove kvar. U trenutku kada se spremao da krene u akciju, uhapšen je. Kod njega je pronađeno oružje i alati koji je spremao za pljačku i ubistvo. Kamiondžija je otputovao i ne sluteći koja mu je opasnost pretila.

I kako mu je jedna slučajno uhvaćena informacija CIA spasla glavu…

Prvi put u javnosti ispovest operativaca iz bezbednosnih i diplomatskih struktura koji daju celu sliku o svim najvećim aferama u proteklih dvadeset godina.

Predstavnici službe ne stavljaju se na mere / Vođe navijača 24 sata pod obradom, kao i desničarske organizacije / Kako su Čadežu poturali lažne vesti? / Koga je sve Vučić izostavio da spomene? / Istina o otkrivanju i hapšenju Ratka Mladića / Kako je stari Karadžićev broj otkrio dr Dabića / Vesić slušan po prijavi FSS-a / Nikolić upao u mrežu CIA zbog Slobodana Tešića / Vučićev telefon bio registrovan na Kabinet direktora Telekoma

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.