Američki reper ubijen u Los Anđelesu

33-godišnjak je upucan u nedelju uveče, nedaleko od sedišta njegove kompanije Maraton stor, a pored njega ranjene su još dve osobe

0

Američki rep muzičar Nipsi Hasl, rođen kao Ermijas Esgedom, ubijen je u Los Anđelesu, preneli su američki mediji.

33-godišnjak je upucan u nedelju uveče, nedaleko od sedišta njegove kompanije Maraton stor, a pored njega ranjene su još dve osobe.

Iz policije je rečeno medijima da se traga za muškarcem u dvadesetim godinama, za koga se sumnja da je prišao Esgedomu i otvorio vatru, a potom pobegao u automobilu kojim je upravljala neidentifikovana ženska osoba.

Nezvanični izvori su preneli da se radi o obračunu kriminalnih bandi i dodaje se da je Esgedom bio povezan sa Kripsima.

Hasl je bio nominovan za Gremi, a mimo muzike bavio se i aktivizmom, piše Gardijan, a samo dva sata pre nego što je upucan na Tviteru je objavio: “Imati jake neprijatelje je blagoslov”.

Brojne zvezde oprostile su se od muzičara. Rijana je objavila na Tviteru: “Ovo nema nikakvog smisla! Moj duh je uzdrman ovime! Dragi bože neka njegov duh počiva u miru i donesi božansku utehu njegovim voljenima!”

Među muzičarima koji su odali počast ubijenom reperu su i kanadski reper Drejk, Mik Mil, ali i Kendrik Lamar koji je na koncertu u Buenoj Ajresu zatražio minut ćutanja od publike za “našeg brata, našeg ratnika, našeg vojnika”.

Hasl je bio veliki obožavalac LA Lejkersa, koji su takođe objavili da “LA žali zbog gubutika jednog od nas, Nipsija Hasla”.

Lebron Džejms oprostio se od repera na Instagramu, a još jedna NBA zvezda, Stiven Kari, poželeo je stradalom muzičaru da počiva u miru.