Poznati proizvođač e-cigarta Juul menja strategiju poslovanja i reže troškove za čak milijardu dolara, a sve zbog jačih kritika javnosti, piše Blumberg. Oni će zato otpustiti 650 zaposlenih, a prestaće i sa zapošljavanjem, a ukinuće i poziciju direktora marketinga u kompaniji.

Ranije ove godine, dok je Juul bio na svom vrhuncu, zapošljavali su 300 ljudi mesečno, a ukidanje 16 odsto radnih mesta, kako su objanili, deo je pokušaja da vrate poverenje javnosti koja ih je osudila da svojim proizvodima tinejdžere navlače na pušenje. Prestali su i oglašavanjem u printu, ali i na digitalu, a fokusirali su se isključivo na odrasle pušače, navodi Jutarnji list.

Juul je postao meta regulatora koji žele da zaustave epidemiju novi mladih korisnika nikotina koje su privukle e-cigarete zbog različitih aroma. Mnoge radnje više ne prodaju tu vrstu cigareta zbog pritisaka regulatova, pa je Juulova vrednost potonula i zbog rastućih briga za zdravstvene rizike e-cigareta.

Grupacija Altria, u čijem je Juul vlasništvu, prošle godine je u tu kompaniju investirala 12,8 milijardi dolara, ali nije doživela povraćaj investicije, pa je najavila otpis uloženih 4,5 milijardi dolara.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.