Američki fond Brajton Park investirao 140 miliona dolara u domaći HTEC Group

  0

  Ovo je prva runda investicije u HTEC Group i kao takva je jedna od najvećih u Evropi prošle godine koja potvrđuje globalnu konkurentnost našeg tehnološkog sektora i validira strategiju rasta HTEC-a

  HTEC Group (“HTEC”, www.htecgroup.com), kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, srpskog porekla sa globalnim prisustvom, danas je objavila partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brajton Park Kapital (Brighton Park Capital, BPC, www.brightonparkcap.com), koja će uloziti 140 miliona dolara u globalni rast kompanije.

  Sporazum između dve kompanije je postignut samo mesec dana nakon što je kompanija HTEC Group objavila akviziciju Momentum Design Lab-a, studija za produktni dizajn iz Silicijumske doline.

  Brajton Park manjinska investicija od 140 miliona dolara u HTEC je jedna od najvećih prvih investicionih rundi u Evropi prošle godine, a realizovana je sa ciljem da omogući kompaniji HTEC da nastavi širenje kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo putem daljih strateških akvizicija, kao i da uporedo ulaže u organski rast kroz otvaranje novih kancelarija u regionu i zapošljavanje najboljeg inženjerskog kadra.

  Kao i do sada, kompanija će nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata, omogućavajući im da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

  “Sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge, te na taj način postajemo strateški važan partner našim klijentima. Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda, i tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svim našim ljudima, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrednosti našim klijentima. HTEC vidimo kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal” – rekao je Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.

  Iz HTEC-a još poručuju da investicija ovih razmera svedoči o uspehu, kvalitetu usluge i vrednosti koju kompanija donosi svojim klijentima, kao i o poverenju svetskih investitora u stručnost naših lidera i IT eksperata da preuzmu vođstvo na svetskoj tehnološkoj sceni.

  “Brajton Park tim je impresivan, lična reputacija, kredibilitet u industriji i prethodno iskustvo svih članova tima je ono što nas je prvenstveno motivisalo da uđemo u ovo partnerstvo. Duboko razumevanje industrije i preduzetnički pristup investiranju ih zaista čine pravim strateškim partnerom koji je mnogo više od investitora. Srećan sam što će nam se Mark Dzialga i Kevin Megan pridružiti u upravnom odboru kompanije i siguran sam da ćemo zajedno izgraditi HTEC u jednu od najuspešnijih tehnoloških konsultantskih kompanija na svetu” – dodao je Aleksandar Čabrilo.

  “Kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC  strateški radio na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda. Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svetskih kompanija”, rekao je Mark Dzialga, partner u Brajton Parku.

  U ovom momentu, HTEC Group ima preko 250 otvorenih pozicija i aktivno zapošljava preko 70 stručnjaka mesečno u oblastima produktnog konsaltinga, dizajna i inženjerstva na svim svojim lokacijama.