Svemirske snage (Space Command), nova grana američke vojske, predstavile su svoje maskirne uniforme koje su izazvale podsmeh na društvenim mrežama, javlja BBC.

Američki predsednik Donald Tramp, koji je krajem prošle godine najavio njihovo osnivanje, na svom Tviter profilu objavio je fotografiju uniforme svemirskih snaga. Reč je o maskirnim uniformama koje imaju klasičan maskirni uzorak šume, s oznakama izvezenim na ramenu i grudima.

Uniforme su odmah izazvale podsmeh i ruganje na društvenim mrežama, prenosi Index.

https://twitter.com/JRehling/status/1218387128465256448

Jedan korisnik je postavio pitanje: “Jesu li oni ikad ranije videli kako izgleda svemir?” „Koliko drveća očekujete da ćete pronaći u svemiru“, zapitao se drugi.

Iz vojske su takođe na Tvieru objasnili razloge zašto uniforma tako izgleda. Rekli su kako su uzeli postojeće uniforme vazduhoplovnih snaga kako bi smanjili troškove izrade novih. No uprkos objašnjenju, ismevanje se nastavilo.

Naravno, Space Command (barem zasad) neće svoje pripadnike slati u svemir, već će biti zaduženi za nadgledanje i čuvanje stotina satelita koji se koriste za komunikaciju i nadzor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.