Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MSP Crne Gore zbog “negativnih izjava srpskih državnika”

2
Foto: Profimedia

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

“Ministarstvo je saopštilo da ga je pozvalo “zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića”, prenosi N1.

Državni sekretar Zoran Janković ocenio je kao “zabrinjavajuće” i “neprimerene” izjave ministra Popovića, te da očekuje da će se zvanični Beograd “ograditi” od tih izjava.  

“Teške kvalifikacije iznete na račun predsednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države”, rekao je Janković ambasadoru Srbije.  

Kako se dodaje, Janković je “ocenio neprimerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji” povodom nacrta Zakona o slobodi veroispovesti “ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica Crne Gore”.  

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović “najveći kriminalac u Evropi”.

2 KOMENTARA

  1. Ako ti niko u komšiluku nije dobar, postavlja se pitanje kakav si onda ti. Ova vlast zabija nos svuda, da bi skrenula pažnju naroda sa svojih svinjarija.

  2. Ovi ko Hrvati i Albanci. Prvo maltretiraju, vređaju i ponižavaju, pa onda za sve što SAMI rade optužuju Srbiju. Očigledno da OVAJ scenario (iz “holivuda”) još nije zastareo.

Comments are closed.