Ambasador Hil: “Zapadni Balkan očekuju velike promene u sektoru energetike”

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

(Beta) – Ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil, izjavio je danas u Beogradu da se “ovih dana, ovih nedelja, meseci” mogu očekivati velike promene u sektoru energetike i u svetu i u regionu Zapadnog Balkana.

U izjavi pre konferencije “Srpsko-američki odnosi: Strategija energetske diverzifikacije” u Domu Narodne skupštine, Hil je rekao da je tema energetske diverzifikacije izuzetno važna i dodao da je “pravo vreme” da se razgovara o neophodnim koracima.

“Posebno ćemo razgovarati o tome šta SAD mogu da učine da pomognu Srbiji u svemu ovome i razgovaraćemo dalje o pitanjima koja su u interesu naših zemalja”, najavio je Hil.

Ambasador Izraela Jahel Vilan je rekao da su Srbija i Izrael u protekle dve do tri godine ojačali saradnju na polju energetike. “Nastavićemo da radimo na jačanju dobrih odnosa naših dveju zemalja”, izjavio je Vilan.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović rekla je da je energetska diverzifikacija veoma značajna tema za Srbiju koja će putem interkonekcija moći da dobija energente i od drugih dobavljača.

“Energetska stabilnost je i politička stabilnost”, rekla je Mihajlović i dodala da Srbija kao centralna zemlja Zapadnog Balkana može da obezbedi svoju energetsku nezavisnost.

1 KOMENTAR

  1. Amerikancima bi odgovaralo da im za male pare ptodamo EPS a da nam oni posle prodaju struju po ceni na svetskom tržištu.
    U toj situaciji oni duplo zarađuju ,Zorana bi verovatno bila dobro nagrađena za posredovanje a narod bi živeo u mraku jer ne bi imao para da plaća skupu struju.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime