Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević je izjavio da „ne vidi nikakve koristi od recikliranja stereotipa“ u odnosima te dve zemlje.

Rekao je da će mu glavni zadaci biti prevladavanje „jaza prošlosti“ između dve zemlje i dva naroda i rešavanje nasledjenih nerešenih pitanja.

U intervjuu za avgustovski „Magazin CorD“, Biščević je rekao da je „stabilna, demokratska Srbija, s jasnim ciljevima državne politike i jasnim određenjem prema susedima i regionu, svakako u interesu Hrvatske“ i da „Hrvatska druge interese nema“.

On je ocenio da srpska javnost nije dovoljno upoznata s pravima i stvarnim položajem srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je bolji od pološaja hrvatske manjine u Srbiji.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

 1. Mungos
  6 avgusta 2020 09:11

  "On je ocenio da srpska javnost nije dovoljno upoznata s pravima i stvarnim položajem srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji je bolji od pološaja hrvatske manjine u Srbiji." Očigledno je pio varikinu kad je bio mali...

  1. Emina
   6 avgusta 2020 19:37

   Da nisam bila u obadve zemlje, možda bih poverovala, možda je ambasador pod koron, dok su takvi ljudi, nažalost nikada nema srbima mira..

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.