Mnogi poznati reditelji imaju glumca za koga sa sigurnošću znaju da će sve njihove ideje preneti baš onako kako su to oni zamislili.

Zato nije redak slučaj da filmski autori ponavljaju saradnju sa glumcima, a posebno je interesantno kada su velike zvezde u pitanju.

Ko je ikada radio sa glumcima zna koliko je Alfred Hičkok otvoreno mrzeo glumce, i najteže mu je bilo pri snimanju filmova što je morao da ih uključi u svoj posao.

„Nikad nisam rekao da su glumci stoka, to nije istina. Ono što sam rekao i pri čemu stojim je da glumce treba tretirati kao stoku“, rekao je jednom prilikom Alfred Hičkok.

A kada čovek sa takvim shvatanjima ipak pronađe ljubav u dubini duše samo prema jednom članu zanata koji ne podnosi, to znači da je taj posebna zverka, prenosi N1.

Takav glumac je bio  Keri Grant, a Hičkok je više puta isticao da je on jedini glumac koji mu se dopada, i sa njim je radio na četiri filma.

Samo su Keri Grant i Džejms Stjuart to uradili po četiri puta, ali Hičkok nikada nije imao tako lepe reči za Stjuarta, čak ga je okrivio za neuspeh filma Vertigo (Vrtoglavica), dok o Grantu nije rekao ništa slično.

Kada je pravio svoj maestralni špijunski triler North by Northwest (Sever-severozapad), Hičkok je čekao priliku da angažuje Granta, jer je znao da samo on može da odigra bondovski film, i bio je potpuno u pravu.

Ranije je svoje najšarmantnije glavne uloge redovno davao Grantu, jer teško da je bilo većeg šarmera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.