Alfa Romeo razvija italijansku zastavu na Velikoj nagradi Monce

  0
  • Napravljen u Centro Stile Alfa Romeo, kreativni je omaž koji slavi bolide i uniforme Alfa Romeo vozača.
  • Od osvajanje prve titule u istoriji Formule 1 uz pomoć Nina Farine 1950. godine pa sve do danas: neraskidiva veza između italijanske staze i i brenda Alfa Romeo
  • Da bi se proslavila ova duboka veza, strast će se oživeti u Muzeju u Areseu, sa prepunim rasporedom događaja za sve Alfiste, ljubitelje brenda

  Staza Monca nije samo mesto gde se održava Velika nagrada Italije, to je i staza na kojoj je Alfa Romeo 3. septembra 1950. godine u modelu Alfetta 158 sa Ninom Farinom za volanom osvojio prvu titulu u istoriji Formule 1. Neraskidiva veza povezuje Alfa Romeo i Moncu, a ove godine je ponovo obnovljena.

  Da bi proslavio Veliku nagradu Italije, bolid će izaći na stazu u bojama koje je posebno za ovaj događaj proizveo Centro Stile Alfa Romeo. Njegov logotip je zvezda koja slavi 111-godišnju istoriju ovog brenda, a automobil je ponovo u bojama zastave Italije.

  Gornji deo poklopca motora je u zelenoj „Quadrifoglio“ nijansi, kako bi upotpunio uobičajenu crvenu i belu zvanične livreje.       

  Novo tumačenje boja daje horizontalni obris italijanskoj zastavi, sada dominantnoj temi izgleda automobila.

  Kreativni doprinos koji daje Centro Stile Alfa Romeo nije ograničen samo na bolide, već i ukrašava trkačke uniforme dvojice vozača brenda Alfa Romeo.  Italijansku zastavu takođe oživljava logotip broja 111, koji se nalazi u gornjem delu trkačkog odela kako bi pružio vertikalni obris na vozačevoj nozi, „metaforički“ sve do asfalta.


  U MUZEJU U ARESEU

  Opremljen ovim posebnim ukrasom za proslavu Velike nagrade Italije u Monci, izložbeni Alfa Romeo će biti „specijalni gost“ u Muzeju u Areseu tokom čitave nedelje trkačkog događaja.            

  Dom brenda će takođe biti mesto za proživljavanje emocija koje se osećaju tokom takmičenja za Veliku nagradu, u direktnom prenosu kvalifikacija, treninga i, naravno, same trke, na velikom ekranu u dvorani Giulia.

  Sam izložbeni auto nudi priliku da se istraži Formula 1 „iza kulisa“. Posetioci mogu da učestvuju u virtuelnom iskustvu, koje uključuje i učešće dva vozača putem videa i na virtuelnom sastanku koji će se prenositi uživo iz garaže u Monci, a tokom kog će pričati sa posetiocima Muzeja. Svi ostali događaji zakazani za vikend 11. i 12. septembra takođe će biti na temu Formule 1: od maketa do stvarnih automobila marke Alfa Romeo, plus dva različita „flešmoba“ u izvođenju obožavalaca, Alfista. Prvi – MINI „flešmob“ – biće održan u sali Giulia u subotu, 11. septembra, u 16:30 časova, kada će se reprodukovati kratka staza koja okružuje muzej u razmeri 1:43, sa predstavljenim maketama modela brenda Alfa Romeo od strane Alfista. U nedelju, 12. septembra, na red dolaze „pravi“ automobili brenda Alfa Romeo, koji izlaze na stazu koja okružuje Muzej.

  Na ovom događaju će se posebno odati počast modelu Alfa Romeo AR51, koji ove godine slavi 70 godina postojanja. Modeli kultnog automobila poznatog pod imenom „Matta“ („luda“) biće zvezde „flešmoba“, jer će činiti ogromnu, slavljeničku zastavu Italije.

  Omaž modelu „Matta“ nastaviće se u nedelju, 12. septembra, popodne, posebnim defileom i detaljnim predavanjem, u okviru ciklusa Backstage, nakon vijorenja crno-bele kockaste zastave na Velikoj nagradi.

  Za ljubitelje, Alfiste budućnosti i pored MINI „flešmoba“, Muzej je organizovao edukativnu radionicu na kojoj se deca i mladi mogu oprobati u dizajniranju ukrasa za bolid.

  Za decu svih uzrasta, biće organizovana izložba „1:23 Scale“, sa mini modelima automobila u izradi Togija. Od kraja 1950-ih i sa samo nekoliko retkih izuzetaka, ovaj brend je isključivo proizvodio modele brenda „Biscione“, u nestandardnom formatu. Biće prikazani najpoznatiji modeli brenda, u različitim verzijama, sa različitim bojama i paketima opreme, sa posebnim fokusom na model Giulia.

  Svi događaji u muzeju su besplatni, i obuhvaćeni kartom za ulaz. Potrebne su rezeveracije, slanjem imejla na info@museoalfaromeo.com. (Green Pass je potreban za ulaz u muzej.)

  Ceo raspored možete videti na museoalfaromeo.com