Alfa Romeo Giulia GTA i Antonio Đovinaci udružuju se u Austriji povodom nastavka šampionata Formule 1

  0
  RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Rolex Grosser Preis von Osterreich 2020, Austrian Grand Prix from July 02 to 05, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI

  Na Velikoj nagradi Austrije i tokom ostatka sezone, trkačko odelo Antonija Đovinacija ponosno će krasiti logo „GTAm“… Skraćenica istorijskog značaja koja označava genetski kod performansi brenda Alfa Romeo kao i tehničko partnerstvo s kompanijom Sauber Engineering.

  Zvaničan početak sezone 2020. Formule 1, odložen zbog vanredne situacije, počeće 5. jula u Austriji, a tim Alfa Romeo ORLEN (Alfa Romeo Racing ORLEN team) takmičiće se u njoj, nedugo nakon proslave 110. godišnjice brenda Alfa Romeo održane 24. juna. Istorija brenda ima snažnu vezu sa Formulom 1: podsećamo da je Alfa Romeo pobedio na prvoj trci Formule 1 ikada, kao i u prvom šampionatu najpoznatije auto-moto trke na svetu 1950. godine… s Ninom Farinom za volanom modela Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 „Alfetta“, a taj trijumf je 1951. godine ponovio i Huan Manuel Fanđo u modelu Alfetta 159.

  Legendarni GTAm logo na odelu Antonija Đovinacija

  Sada se legenda nastavlja sa svetskim šampionima Kimijem Raikonenom i Antonijom Đovinacijem za volanima svojih modela C39. Istorijska značka „GTAm“ biće istaknuta na odelu vozača iz Italije tokom povratka Gran Pri trka, kao omaž novom modelu Alfa Romeo Giulia GTA. Model ograničene serije osmišljen je povodom 110. godišnjice brenda, i danas predstavlja izraz maksimalnih performansi najpoznatije verzije iz Alfa Romeo porodice.

  Skup tehničkih rešenja odabranih za modele Giulia GTA i GTAm proizilazi iz tehničkih veština koje je stekla kompanija Sauber Engineering tokom svog dugog rada na Formuli 1. Aerodinamički aspekt je prostudiran i posebno razvijen tako da garantuje optimalna aerodinamična opterećenja, dajući prednost stabilnosti i ravnoteži, naročito pri velikim brzinama. Rad na faktorima aerodinamike obuhvata aktivan prednji spliter, bočne usisnike i poseban zadnji spojler, kao i značajan rad na donjem delu automobila i ekstraktoru.

  Uzbudljive performanse, kroz istoriju do budućnosti Nova Alfa Romeo Giulia GTA je tehnički i konceptualno inspirisana modelom 1965 Giulia GTA: modelom „Gran Turismo Alleggerita“ koji je proizvela Autodelta, počevši s modelom Giulia Sprint GT, koja je postigla sportske uspehe širom sveta. Giulia GTA je zasnovana na modelu Giulia Quadrifoglio i opremljena je snažnijom verzijom motora Alfa Romeo 2,9 V6 Bi-Turbo. Zahvaljujući opsežnoj upotrebi ultralakih materijala, postignuto je smanjenje težine od 100 kg u odnosu na Giulia Quadrifoglio, čime je postignut izvanredan odnos težine i snage od 2,82 kg/KS, što je najbolji odnos u klasi.