Aleksić: Vučić je ucenjen i ne može da donosi odluke u korist države

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je sve gradjane da izadju na izbore kako bi Srbija bila “oslobodjena”.

“Verujem da će ljudi shvatiti koliko je njihov glas značajan”, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

Aleksić, koji je treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, istakao je da su “svi argumenti na strani opozicije” i da “istina pronalazi put”.

“Sve što vlast govori se lako pobija i gradjani širom Srbije posle nekoliko minuta razgovora sa nama shvataju da ih vlast laže i obmanjuje deset godina”, rekao je Aleksić.

On je dodao da “režim pokušava lažima da zadrži glasače” i da je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) potpuno jasno da joj popularnost pada, pa čini sve da zadrži svoje glasače, pošto više ne može da dobije nijedan novi glas.

“Da vlast ima argumente, učestvovali bi sa nama u nekom normalnom duelu, a da to nije ‘Reč na reč’ na RTS-u, i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić bi imao hrabrosti da izadje na duel”, rekao je Aleksić.

On je istakao da neće gostovati na televiziji Pink jer je to “trovačnica čiji je zadatak mentalna retardacija naroda”, kojoj bi trebalo oduzeti nacionalnu frekvenciju jer krši zakon.

“RTS, kojeg plaćaju svi gradjani, isključivo promoviše vlast i jednu stranu i ne obaveštava objektivno gradjane, što mu je zakonska obaveza”, rekao je Aleksić.

Naveo je da je vlast kriminalizovana i ogrezla u korupciju, koja nikada nije bila veća.

“Juče je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Milan Radoičić sedeo pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i direktora BIA Bratislava Gašića. Radoičić je optužen da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića i za njim je bila raspisana poternica, na listi je američkih sankcija. Kakva smo mi to država, a da ne pominjemo Darka Šarića, vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluviju i druge”, rekao je Aleksić.

Ocenio je da je Vučić “ucenjen kriminalom o kojem stranci sve znaju”, a strancima je najlakše da razgovaraju sa ucenjenim čovekom.

“Vučić, pošto je ucenjen, ne može da donosi odluke u korist države i naroda nego mora da spasava samog sebe”, rekao je Aleksić.

“Vučić je povukao srpske državne organe sa Kosova i Metohije i sada kosovski Srbi neće moći da glasaju na izborima 3. aprila. Srbija je imala suverenu vlast na severu Kosova i Metohije dok ova vlast nije potpisala briselske sporazume. Imali smo policiju, sudstvo, obrazovanje, sva obeležja države, a sada toga nema”, naveo je Aleksić.

On je podsetio da su Srbi na Kosovu i Metohiji 2014. godine “prvi put naterani” da po zakonima samoproglašenog Kosova izadju na izbore i glasaju.

“To je bio trenutak u kojem je Vučić priznao Kosovo”, zaključio je Aleksić.