Aleksić podneo krivičnu prijavu protiv Vučevića zbog lažnog prijavljivanja: “Doneo sam i podatke o ‘Jovanjici’, u trinaest tačaka…”

0
Foto: Tanjug

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog lažnog prijavljivanja i ometanja pravde i dostavio Tužilaštvu za organizovani kriminal informacije o slučaju “Jovanjica”, preneo je N1.

Aleksić je novinarima rekao da je Vučević podnošenjem prijave, koja uključuje Aleksandra Vučića, zapravo “stao u zaštitu Andreja Vučića”.

“Vučević je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije, iako predsednik nije tema, već je tema njegov brat. Time pokušava da prikrije učešće Andreja Vučića u slučaju ‘Jovanjica'”, rekao je Aleksić. 

Prema njegovim rečima, krivična prijava koju je podneo Vučević, pored zaštite Andreja Vučića, predstavlja i pokušaj da se izvrši pritisak na pravosudne organe. 

On je dodao da je tužilaštvu dostavio podatke o slučaju “Jovanjica” koji, kako je rekao, sadrže, trinaest tačaka. 

“Podneo sam informaciju sa svim podacima sa kojima raspolažem u slučaju Jovanjica. Dostavili smo 13 tačaka sa prilozima i očekujem da taj materijal bude pridodat slučaju koji se pred tim tužilaštvom već vodi”, rekao je Aleksić. 

On je naveo da je došao i do informacije da je današnji savetnik predsednika za poljoprivredu Dragan Glamočić vodio ruske delegacije sa zvaničnim predstavnicima Moskve na imanje Jovanjica kako bi predstavili proizodnju i napravili kontakte za prodaju proizvoda najvećim ruskim trgovinskim lancima. 

“To se desilo odmah nakon onog samita na kojem je Predrag Koluvija bio član privredne delegacije koju je predvodio Aleksandar Vučić”, rekao je Aleksić. 

Aleksić je kazao i da se na društvenim mrežama pojavila “nezvanična informacija” da je jedan deo zaplenjene marihuane na Jovanjici spaljen u termoelektrani u Obrenovcu. 

“Tražiću od nadležnih organa da odgovore da li je pre spaljivanja izvršeno veštačenje, da li se znaju količine marihuane i kolika je zastupljenost THC-a”, rekao je Aleksić.