Ruski opozicionar Aleksej Navaljni biće sahranjen na groblju u Moskvi u petak, potvrdila je njegova portparolka, a prenosi BBC.

Sahrana će biti održana na groblju Borisovskoje, nakon oproštajne ceremonije u jednoj crkvi u rejonu Marjino, navodi BBC.

U utorak je portparolka saopštila da se tim Navaljnog bori da pronađe grobno mesto pošto neki pogrebnici odbijaju da organizuju ceremoniju kada saznaju za koga je.

Kako piše Gardijan, ostaje nejasno da li će vlasti dozvoliti ožalošćenima da se slobodno okupe na sahrani u petak. Britanski list takođe navodi da Kremlj čini sve kako bi sprečio da se njegova sahrana pretvori u javno iskazivanje podrške preminulom opozicionaru. U prilog tome ide i činjenica da je stotine ljudi već privedeno zbog polaganja cveća u njegovu čast.

Aleksej Navaljni umro je iznenada u ruskom zatvoru ranije ovog meseca. Tim Navaljnog i njegova udovica Julija optužili su Vladimira Putina da ga je ubio. Marija Pevčih, bliska saveznica opozicionog lidera, u ponedeljak je navela da je Putin ubio opozicionog lidera u zatvoru kako bi sabotirao razmenu zatvorenika u kojoj bi Navaljni bio zamenjen za osuđenog ubicu zatvorenog u Nemačkoj. Gardijan i drugi zapadni mediji su izvestili da je Navaljni učestvovao u razgovorima o razmeni zatvorenika, iako detalji sporazuma ostaju nejasni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.