Velika međunarodna akcija podrške LMD: Podržite srpsko izdanje Mond diplomatika

1
Mapa svih izdanja Mond diplomatika

Već duže od četiri godine, od juna 2015, Nedeljnik izdaje srpsko izdanje najpoznatijeg francuskog lista za intelektualce i verovatno najuticajnijeg levičarskog magazina, Le Monde diplomatique.

To je naš doprinos ovoj svojevrsnoj internacionali posvećenoj širenju kritičke misli svetom.

Srpsko izdanje Monda – ovaj list se izdaje na 18 jezika – u prethodna 53 meseca donelo je tekstove uglednih francuskih novinara, svetskih intelektualaca, ali i dalo prostor domaćim autorkama i autorima da daju drugačiji pogled na pitanja kojima se bavi levica u svetu, ali i na lokalne probleme, od prava radnika do surogat majčinstva, od rijaliti programa do uticaja i snage sindikata.

Naslovna strana poslednjeg, aktuelnog broja Mond diplomatika na srpskom

Srpsko izdanje Monda dalo je, sem novinarima, istraživačicama i istraživačima, šansu i umetnicima i ilustratorima. Sve do svoje smrti, list je ilustrovao i naš čuveni slikar Vladimir Veličković, koji je bio prijatelj redakcije.

Međunarodna izdanja LMD-a po pravilu sklapaju male grupe entuzijasta, često se koristeći ograničenim resursima.

Finansijski najranjivija izdanja u svetu se izdržavaju uz pomoć donacija čitalaca samog Le Monde diplomatique-a, piše Mond u tekstu u poslednjem broju.

Naslovna strana prvog broja Mond diplomatika na srpskom

U skladu sa međunarodnom akcijom, Nedeljnik poziva čitaoce i prijatelje izdanja, one koji shvataju kolika je važnost kritičkog izveštavanja i drugačijeg pogleda na stvarnost, da podrže izlaženje lista.

– Možete se pretplatiti na Nedeljnik i svakog meseca dobijati primerak Mond diplomatika kontaktom na mejl pretplata@nedeljnik.rs ili na broj telefona 011/303-48-69.

– Pozivamo kompanije da podrže jedino izdanje nekog francuskog lista u Srbiji, upitom na marketing@nedeljnik.rs.

– Čitaoci i poštovaoci Mond diplomatika mogu iskazati podršku uplatom na tekući račun Nedeljnika, broj 205-217464-21.

1 KOMENTAR

Comments are closed.