Akcija pošumljavanja SBB fondacije “Da šume bude više. Da se lepše diše!” završena sadnjom na Šumarskom fakultetu u Beogradu

  0

  SBB fondacija je zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, studentima i dekanom Šumarskog fakulteta zasadila oko 200 sadnica u dvorištu fakulteta.

  Ovo je i poslednja akcija pošumljavanja SBB fondacije u okviru projekta “Da šume bude više. Da se lepše diše!” koji se sprovodio na 16 lokacija u celoj Srbiji.

  Drago mi je da smo, od severa do juga Srbije, obišli mnoga mesta i sada smo bogatiji za 13.000 sadnica, koje ćemo se truditi da održavamo zajedno sa organizacijama i opštinama koje su se prijavile za ovaj konkurs. Ovo je jedna u nizu akcija SBB fondacije, s obzirom na to da je zaštita životne sredine jedan od naših prioriteta. Nastavićemo i u narednom periodu da se bavimo ovim i sličnim aktivnostima, koje će pokrenuti zajednicu i doprineti obnovi prirode naše zemlje”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

  Cilj ovih akcija je da se smanji zagađenje, doprinese čistijem vazduhu, aktivira zajednica na akciju, kako bi se  budućim generacijama u amanet ostavila lepša i zdravija životna sredina. Studenti su svakako deo te buduće generacije, a nove sadnice u okviru Šumarskog fakulteta doprineće i edukaciji i praktičnom delu nastave studentima ovog fakulteta.

  Studenti Šumarskog fakulteta ovaj dan proslavljaju radno, tako što svi zajedno učestvujemo u pošumljavanju Arboretuma Šumarskog fakulteta. Zahvalio bih se pre svega SBB fondaciji na donaciji stabala i na izuzetnoj društvenoj i ekološkoj odgovornosti koju imaju prema zajednici“, rekao je prof. dr Branko Stajić, dekan Šumarskog fakulteta.

  Na konkursu SBB fondacije „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ izabrane su lokalne samouprave, udruženja građana, institucije i druga pravna lica koji su prijavili svoje lokacije za pošumljavanje. Tokom akcije koja je počela 20. novembra na Adi Međici u Beogradu, pošumljavalo se na jednoj ili više lokacija i u Kostolcu, Kljajićevu, Gračanici, Kragujevcu, Bečeju, Kikindi, Nišu, Bačkoj Topoli, Boru, Požarevcu, Zrenjaninu i Pirotu.