Advokat Nikola Terzić povukao kandidaturu za ministra policije Crne Gore: “Upravo sam obavestio Krivokapića o mojoj odluci”

0
Foto: Profimedia

“Upravo sam obavestio mandatara Krivokapića da sam odlučio da povučem svoju kandidaturu za mesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore”, izjavio je advokat Nikola Terzić, a prenosi Vijesti.

Njega je Zdravko Krivokapić predložio kao ministra unutrašnjih poslova. 

Terzić se zahvalio na poverenju Krivokapiću, naglasivši da je reč o “pravičnom i poštenom čoveku koji je potreban Crnoj Gori”.

“Profesor Kirvokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo verujući da će svi pobednici na izborima razumeti koiliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani”, rekao je Terzić.

On je dodao da je umesto toga doživeo udarac na integritet, njega kao osobe “i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore”. 

“Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmenjene ni brojeve telefona”, rekao je Terzić.

On je dodao da je ponosan na sva svoja kumstva i prijateljstva “ali da teza da je postavljen na mesto kandidata samo radi toga ne zaslužuje odgovor”. 

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu senku na ovaj istorijski proces.

“Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavestim da moja poredica i ja od bivše vlasti nismo trpeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov”, rekao je Terzić.

Kako je zaključio, on ostavlja više vremena za pripremu novom kandidatu, nego što je on do sada imao, a iskreno se nadam da će on imati više podrške.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500