Advokat Gajić: Krušik mora Aleksandra Obradovića da vrati na posao

1
Foto Nebojša Babić

“Rešenje o udaljenju sa posla koje je uzbunjivač Aleksandar Obradović primio dok je bio u Centralnom zatvoru biće ukinuto kao posledica činjenice da je pušten iz pritvora”, rekao je za Danas Obradovićev branilac, advokat Vladimir Gajić.

Gajić je šanse njegovog klijenta da se vrati na posao okarakterisao kao “stoprocentne”.

“Neophodno je da prvo od suda primimo rešenje o ukidanju pritvora. Nakon toga, Aleksandar ima zakonsku obavezu da to rešenje odnese u Krušik. Kada to uradi, Krušik mora da stavi van snage rešenje o privremenom udaljenju sa posla, pošto je to rešenje upravo i doneto zbog toga što je bio u pritvoru. Ta mera, uzgred rečeno, i donosi se zbog zaštite radnika, pošto bi u suprotnom dobio otkaz zbog nedolaska na posao”, rekao je Gajić.

On ostavlja mogućnost da će u Krušiku pokušati da onemoguće Obradovića da se vrati na posao pokretanjem nekakvog disciplinskog postupka, ali i ističe da ne veruje da će to biti slučaj.

Životnu priču Aleksandra Obradovića pročitajte u aktuelnom broju Nedeljnika koji ga je i proglasio za ličnost godine

Nedeljnik pronađite na svim kioscima ili digitalno na Novinarnica.net

Poklon svim čitaocima, knjiga “Stvari koje Srbi vole”

Još jedan poklon svim čitaocima, Mond diplomatik na srpskom

1 KOMENTAR

  1. А држава, тј. у овом случају народ, треба да му плати изгубљену зараду за време “притвора” ! А тај ко ће тај износ компензовати буџету, због своје бахатости, некако је и даље непознат.

Comments are closed.