AD Polet IGK Novi Bečej dobitnik još jedne Ekološke deklaracije proizvoda o zaštiti životne sredine

  0

  Proizvođač crepa i cigle AD Polet IGK iz Novog Bečeja, član poslovnog sistema NEXE, dobitnik je Ekološke deklaracije proizvoda (EDP) o zaštiti životne sredine kojom su potvrđeni međunarodni standardi održivosti za proizvode iz proizvodnih programa termo blokova, klasičnih i pregradnih blokova koji se izrađuju u pogonu Stražilovo u Sremskim Karlovcima. Reč je o deklaraciji „Od kolevke do groba“ koju izdaje Institut za ispitivanje materijala (IMS) na period od pet godina.

  – Izuzetno nam je drago što se možemo pohvaliti s još jednom EPD deklaracijom o zaštiti životne sredine i ponosni smo što je NEXE kvalitet potvrđen još jednom važnom deklaracijom. AD Polet Novi Bečej, i celi poslovni sistem NEXE, veliku pažnju posvećuju društveno odgovornom poslovanju. Kontinuirano radimo na održivom stvaranju nove vrednosti za naše kupce, zaposlene, ali i celu zajednicu. Verujemo da svi odgovorni poslodavci moraju pomagati i čuvati sredinu u kojoj posluju i upravo nam je ova deklaracija priznanje da smo na pravom putu u izgradnji bolje, ekološki osvešćene budućnosti – izjavila je Majda Petković, direktorka AD Polet IGK.

  Pogon Stražilovo najveći je proizvođač opeke i prvi proizvođač termo bloka velikog formata u Srbiji. Termo blokovi, odličnih termoizolacionih karakteristika, usklađeni su s najnovijim energetskim trendovima na građevinskom tržištu. Takođe, NEXE termo blokovi prilikom gradnje štede i do 30 odsto vremena u odnosu na klasične načine zidanja, pa je gradnja jednostavnija, preciznija i brža. Odgovor na sve intenzivniju „zelenu gradnju“ AD Polet IGK je pronašao u klasičnom bloku, odnosno prirodnom materijalu koji se koristi u proizvodnji bez aditiva. Pregradni blokovi koji se koriste za zidanje unutrašnjih zidova, osim brže i jednostavnije ugradnje svojim dimenzijama omogućavaju osiguravanje većeg neto prostora.

  Proizvodi AD Poleta, termo blokovi TB – 25 Optim i TB – 20 Optim te blok Giter25 i Fert 14 iz klasičnog programa, već su ponosni nosioci žiga Čuvarkuća koji Privredna komora Srbije, u sklopu projekta ,,Stvarano u Srbiji”, dodeljuje proizvodima kao potvrdu kvaliteta i vrednosti koju su stvarali domaći ljudi od kvalitetne domaće sirovine. Najveći deo proizvoda prodaje se na tržištu Srbije, zatim na teritoriji Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske.

  AD Polet Novi Bečej je kompanija koja može da se pohvali s više od sto godina tradicije u proizvodnji. Od 2003. posluje u poslovnom sistemu NEXE i intenzivno ulaže u modernizaciju kapaciteta i uvođenju novih proizvoda. Samo u 2020. godini AD Polet realizovao je investicije vredne 1,722 miliona eura, od čega je 1,083 miliona eura uloženo u fabriku crepa u Novom Bečeju, a 639 hiljada eura u fabriku cigle u Sremskim Karlovcima. Upravo visok kvalitet proizvodnje, duga tradicija i moderna tehnologije ističu AD Polet, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima.