Abazović šef diplomatije, a Krivokapić premijer? Licitira se imenima za sastav nove vlade u Crnoj Gori, ali dogovor je da se ćuti…

1
Foto: Profimedia, Printscreen

Postizborna euforija u Crnoj Gori ne jenjava, a posle potpisivanja sporazuma o principima budućeg zajedničkog delovanje trojice (dosadašnjih) lidera opozicije, na redu je i licitiranje imenima o sastavu nove crnogorske vlade.

Mediji su preneli da bi Dritan Abazović, predsednik URA i nosilac izborne liste “Crno na bijelo” mogao da postane novi šef crnogorske diplomatije, odnosno ministar spoljnih poslova.

Zdravko Krivokapić, nosilac lista “Za budućnost Crne Gore” pominje se kao budući premijer.

Mada, nepoznanica u novonostalim političkim prilikama u Crnoj Gori je i da li će nova vlada biti ekspertska ili ne.

Povodom tih najava i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, Zdravko Krivokapić, nosilac lista “Za budućnost Crne Gore” ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

Povodom konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić je za RTS rekao da žele u svom budućem delovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

“Znam da će biti izabrani predsednik Skupštine i administrativni odbor i najverovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato”, napomenio je Krivokapić.

Dritan Abazović je prethodno u intervjuu za sarajevsku Face TV rekao da je “cilj da u vladi nemamo ljude koji će da izazivaju negativne emocije”.

“Ako bude odstupanja od nečega što su naši temeljni principi mi ćemo morati da zauzemo neku novu poziciju. Ne mogu da tvrdim da smo se oko svih stvari dogovorili. Naša vlada traži podršku međunarodne zajednice, mi se oko toga sjekiramo najviše u ovom trenutku. Doći ćemo i do personalnih rešenja. Nama je bilo najvažnije da nema pomeranja od nacionalnih interesa Crne Gore, i to je glavni temeljni princip. Svako ko taj princip želi da naruši ne može biti naš partner”, rekao je Abazović, prenele su Vijesti.

1 KOMENTAR

  1. Комунистичко мафиашко криминална клика још увек није пуштена низ евроатлантску воду. Још се ту мери да ли су важнији евроатлантски принципи који не гурају на власт оне које народ неће, већ доводе на власт оне које народ хоће, а који ће радити како евроатлантски газда каже.Е, сад, то важи за све, али ако треба наудити Србима? Ма, можда да ипак остане она клика.

Comments are closed.